Förvirrat

Den välkände evangelisten Torsten Åhman redogör på sin blogg för sin syn på abort: http://www.utanh.se/?p=116. Inlägget är ett svar på en direkt fråga från Anders Bylander.

Här har vi ett exempel på samma fenomen som det Nasrin Sjögren och jag försökte belysa i vår insändare till Dagen (se gårdagens inlägg), nämligen att många kristna är tvärsäkra i sin uppfattning när homosexualitet kommer på tal, men totalt desorienterade och hållningslösa i abortfrågan. Detta trots att abortfrågan är oerhört mycket allvarligare. Torsten Åhman hörde till dem som frimodigt höjde sin röst mot samkönade äktenskap, och stod för en motkultur när hans eget samfund började avvika från en klassisk kristen syn på sexualitet.  Som jag har förstått har Åhman ett hjärta som klappar för återevangeliseringen av Sverige. Därför är det så tragiskt att läsa det luddiga, etiskt förvirrade svar han ger på Bylanders raka, enkla fråga.

Ifall det skulle råda några tvivel: Min avsikt är naturligtvis inte att kritisera ett engagemang för biblisk syn på homosexualitet. Men hos oss moderna, svenska kristna  finns en orättfärdig inkonsekvens som vi måste ta itu med.

Det här inlägget postades i De ofödda. Bokmärk permalänken.